De administratie weer keurig op orde met thuisadministratie

Uit recent onderzoek van het Nibud blijkt dat 40% van de Nederlanders moeite heeft met het bijhouden van de administratie. Vaak wordt hierbij meteen gedacht aan oudere mensen, maar dat is niet altijd het geval. Ook jongeren kampen met problemen als het gaat om het bijhouden van een goede administratie. Doordat de administratie niet goed op orde is, loopt men het gevaar dat rekeningen worden vergeten, belangrijke papieren niet worden teruggevonden en zelfs dat men grote financiële problemen krijgt. En daarom heeft BudgetGemak de dienst 'thuisadministratie ontwikkeld'.

Wat is thuisadministratie?

Thuisadministratie is een dienst waarbij u hulp krijgt bij het aanmaken en bijhouden van uw administratie. Hoe dat precies gebeurt, ligt bij u. In een eerste (gratis) gesprek gaan we samen kijken welke hulp u nodig heeft. Dan kan zijn het éénmalig ordenen van de administratie. Maar het kan ook zo zijn dat u meer behoefte heeft aan meer hulp. Bijvoorbeeld één of twee keer per maand een uurtje. Wat uw behoeften of wensen ook zijn, samen bespreken we het en gaan we het regelen.

Wat zijn de mogelijkheden

De mogelijkheden zijn in principe oneindig. Het ligt helemaal aan uw wensen en behoeften wat we gaan doen. Om u een beeld te geven van de mogelijkheden een kleine opsomming van taken die ik kan uitvoeren voor u:

  • aanmaken en bijhouden van de papieren administratie;

  • moeilijk geschreven brieven van diverse instanties (bijvoorbeeld de gemeente of uw energieleverancier) samen met u doornemen en uitleggen;

  • contact opnemen met diverse instanties indien u dat zelf lastig vindt of niet precies weet wat u moet zeggen;

  • helpen met het ordenen en opschonen van een bestaande administratie;

  • helpen bij het aanvragen van bijvoorbeeld toeslagen of kwijtscheldingen;

  • helpen (of meegaan) bij afspraken die u heeft met verschillende instanties.

Niet alle taken zijn misschien van toepassing voor u. Of misschien mist u nog wel iets. Daarom is het goed om in het eerste gesprek duidelijk aan te geven wat uw verwachtingen zijn.

Waarom thuisadministratie via BudgetGemak

Er zijn tegenwoordig ook veel vrijwilligers die u helpen met uw administratie. Dus waarom zou u dan voor BudgetGemak kiezen? Dit is immers geen vrijwillige organisatie en u moet hiervoor ook betalen. Ik kan en wil niet oordelen over de kwaliteit van vrijwilligers. Ook weet ik niet welke taken zij allemaal uitoefenen. Wat ik wel weet is dat ik al meer dan 10 jaar ervaring heb in de financiële sector. Naast alleen de administratie kijk ik verder met u. Welke besparingen zijn er mogelijk. Heeft u recht op toeslagen of kwijtschelding van belastingen. Ook maak ik met u een overzicht van alle inkomsten en uitgaven, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Of ik beter ben dan een goede vrijwilliger? Geen idee. Maar ik zal er altijd naar streven om het beste voor u te regelen.

Wat kost thuisadministratie?

Zoals al eerder aangegeven is het eerste gesprek altijd gratis. In dit gesprek wordt bepaald wat u precies wilt. En wat ik u kan bieden. Als u besluit om gebruik te maken van de thuisadministratie, dan geeft u aan hoe vaak u wilt dat ik kom. Dat kan 1x zijn, maar ook 1x per jaar of 2x per week. Het ligt helemaal bij U.

Elke keer dat ik kom moet u rekenen op 30-45 minuten. Het vaste tarief hiervoor is €27,50. Blijf ik wat langer? Dan ga ik dat niet doorberekenen. Loopt het echt uit, dan bepalen we op dat moment wat het beste is. Het belangrijkste is dat dit allemaal gaat in goed overleg.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in thuisadministratie? Of kent u iemand die met thuisadministratie geholpen zou kunnen worden? Neem dan contact met mij op voor meer informatie of het inplannen van een informatiegesprek bij u thuis. Bekijk ook alvast de Flyer thuisadministratie.pdf voor meer informatie.