Kennismaken en oriënteren

Wat houdt het kennismakingsgesprek in?

Het kennismakingsgesprek of oriëntatiegesprek is bedoeld om de ernst van uw situatie te beoordelen. Deze dienst is geschikt indien u:

  • elke maand geld tekort komt om alle rekeningen te betalen;

  • veel leningen heeft of veel op afbetaling koopt, waardoor u erg hoge lasten heeft elke maand

  • achterstanden heeft op de betaling van bijvoorbeeld uw hypotheek, huur, leningen of verzekeringen;

  • helemaal geen overzicht meer heeft over uw inkomsten en uitgaven;

  • een slechte of helemaal geen administatie bijhoudt;

  • u slapeloze nachten heeft door geldzorgen.

Herkent u zichzelf hierin? neem dan vrijblijvend contact met mij op. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en duurt ongeveer 45 minuten. In deze tijd gaan we antwoord geven op de volgende drie vragen:

  • hoe ernstig is de situatie

  • welke hulp heeft u nodig

  • wie kan deze hulp het beste voor u bieden

Tijdens het kennismakingsgesprek vertelt u mij welke zorgen u heeft. Of waar u hulp bij kunt gebruiken. Samen gaan we kijken naar uw administratie, uw inkomsten en uw uitgaven. En dan specifiek naar de vaste lasten die u elke maand moet betalen. Op basis van deze gegevens en uw verhaal kan ik een inschatting maken van de huidige situatie. Ik geef dan kort aan welke hulp volgens mij het beste bij u past. En of ik dat voor u kan doen. Want als de schulden inmiddels zo hoog zijn dat u er zelf niet meer uitkomt, dan zal ik u moeten doorverwijzen naar schuldhulpverlening.

Bij een doorverwijzing krijgt u uiteraard alle informatie die nodig is, zodat u dit niet allemaal zelf hoeft te onderzoeken. Ook kunt u mij altijd bellen als het toch niet helemaal lukt om schuldhulpverlening in te schakelen. Ik kan geen wondern verrichten, maar u wel zo goed mogelijk sturen in de juiste richting.

Na dit gesprek zet ik alles nog eens netjes op een rijtje in een gespreksverslag. Wat u vervolgens met mijn adviezen doet, dat bepaalt u overigens helemaal zelf. Mocht u geen gebruik maken van andere diensten, dan bel ik na 2 maanden nog even om te informeren hoe de situatie op dat moment is.

Voor wie is het bedoeld

Het kennismakingsgesprek of oriëntatiegesprek is bedoeld voor mensen die elke maand een financiële uitdaging hebben en zelf niet meer weten hoe ze uit de zorgen komen. Het gesprek is puur om te beoordelen welke vervolgstappen genomen moeten worden en welke hulp u nodig heeft. Er zullen ook enkele besparingstips gegeven worden, maar het is geen uitgebreide scan van uw vaste lasten. Na het kennismakingsgesprek volgt meestal een coaching traject, budgetbeheer of thuisadministratie. Meer gegevens over deze diensten vindt u in het menu.