Workshops en cursussen - voorkomen is beter dan genezen...

Een cliché: voorkomen is beter dan genezen. Maar niets is minder waar! Om financiële problemen te voorkomen is het daarom goed om zo vroeg mogelijk hulp te vragen als dingen fout dreigen te gaan. Maar het is juist ook goed om bezig te zijn met uw financiële situatie nog vóórdat er problemen ontstaan. Dan is het volgen van een cursus of een workshop een uitstekend middel.

Leren van elkaar

Het doel van de workshops en cursussen is leren van elkaar. Doordat u deelneemt in een kleine groep, meestal tussen de 8 en 14 personen, leert u van andere mensen hoe zij omgaan met financiële uitdagingen, besparingen, het bijhouden van een goede administratie en nog veel meer. Doordat er mensen bij elkaar zitten die in nagenoeg dezelfde situatie zitten, is het praten over financiën gemakkelijker. Er is begrip voor elkaars situatie. Daardoor is het mogelijk om op een luchtige manier te praten over probelemen die u elke dag ervaart. En het mooie is: u vertelt aan uw medecursisten of aan mij als cursusleider net zoveel als u zelf kwijt wil. Dus vindt u het lastig om over bepaalde zaken te praten of wilt u liever niet dat iedereen weet hoe uw financiële situatie er precies uitziet, dan vertelt u dat niet.

Speciaal voor werkgevers: cursus of workshop op locatie

Speciaal voor werkgevers kunnen ook cursussen of workshops op uw eigen locatie worden verzorgd. U kunt hierbij denken aan cursussen voor werknemers die (dreigende) financiële problemen hebben. Of werknemers die meer willen weten over omgaan met geld. Doel van deze cursussen is om werknemers meer inzicht in hun financiële gedrag te geven. Ook staan we stil bij het maken van keuzes: waarom maken mensen bepaalde keuzes en wat zijn de gevolgen hiervan. Op verzoek kunnen ook individuele gesprekken plaatsvinden. Bent u werkgever en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan snel contact met mij op. Ik kom graag bij u langs om de verschillende mogelijkheden met u te bespreken.