In de greep van het Corona-virus

De hele wereld is in de greep van Covid-19, ook bekend als het Corona virus. Landen sluiten, we moeten afstand houden, de IC's lopen vol en zorgpersoneel maakt overuren. Voor veel mensen is het ook op financieel vlak een onzekere tijd. Wat zijn de gevolgen van deze pandemie voor je werk en inkomsten? En wat doet de regering om zelfstandigen te helpen in deze periode? Veel vragen, veel onzekerheden, veel spanning.....

Lees meer

Het belang van nabestaandenadvies

Vier korte vragen:

  • weet u wat u moet regelen als uw partner komt te overlijden?
  • weet u hoe uw financiële plaatje (budget) er uitziet na het overlijden van uw partner?
  • weet uw partner wat hij of zij moet regelen na uw overlijden?
  • weet uw partner hoe zijn of haar financiële plaatje (budget) er uitziet na uw overlijden?

Het zijn simpele vragen. Grote kans dat u minimaal één vraag met 'nee' beantwoordt. Dan is het goed om even door te lezen....

Lees meer

Werknemer met financiële problemen? Dit kun je doen!

Werknemers met geldzorgen kosten ook de werkgever geld. Veel geld. Dit komt onder andere doordat deze werknemers vaak (langdurig) ziek zijn. Maar ook de administratieve afwikkeling van bijvoorbeeld loonbeslagen en de terugval in productiviteit van de werknemer spelen een belangrijke rol. Maar hoe ga je nu het gesprek aan met een werknemer waarvan je vermoed dat hij of zij financiële zorgen heeft? En wanneer weet je als manager of sprake is van financiële zorgen? Allemaal vragen waar wij u graag mee willen helpen.

Lees meer

Het overlijden van uw partner

Het overlijden van een partner is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen emotioneel, maar ook financieel. Veel mensen weten niet exact hoe hoog hun inkomen of vermogen is als hun partner overlijdt. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Het is belangrijk om vooraf zoveel mogelijk duidelijkheid te hebben voor de nabestaanden. In dit blog leest u een paar zaken waar u wellicht niet meteen bij stilstaat, maar die wel belangrijk zijn om te weten.

Lees meer

Wat is geregeld bij uw overlijden?

Bent u huizenbezitter? Dan is de kans groot dat u een levensverzekering heeft afgesloten. Maar wat gebeurt er als u komt te overlijden? En wat betekent dit voor uw nabestaanden? Betaalt u niet teveel? En past de verzekering nog wel bij uw situatie? Allemaal vragen die u zich geregeld zou moeten stellen. BudgetGemak kan u hierbij helpen. Gewoon door een goed gesprek over de situatie na uw overlijden.

Lees meer

Wanbetalers: niet willen betalen of niet kunnen betalen?

Het niet betalen van een factuur heeft altijd een reden. Het is dan ook van groot belang om deze reden zo snel mogelijk te achterhalen. Om te weten wat er precies speelt en welke oplossing voor de debiteur het beste werkt is één vraag essentieel: hebben we te maken met iemand die niet wil, niet kan of een combinatie van deze twee. Pas als dit helder is, kan de juiste aanpak gekozen worden. Maar hoe bepaal je nu of iemand niet wil betalen of niet kan betalen? En wat is dan de beste manier om de debiteur te helpen? Met dit artikel probeer ik u te helpen bij het beantwoorden van deze vragen.

Lees meer

Vitaliteit van werknemers: ook financieel fit!

Bedrijven investeren steeds vaker geld en tijd om hun werknemers vitaal en gezond te houden. De focus ligt dan voornamelijk op lichamelijke fitheid: sporten, stoelmassages en een gezondheidscheck. Maar hoe zit het eigenlijk met de financiële fitheid van werknemers? Wordt hier ook aandacht aan besteed? Of is dit iets waar we niet zoveel over nadenken.  

Lees meer

Administratie bijhouden

Steeds meer mensen verliezen het overzicht over hun administratie. Dit komt enerzijds doordat veel zaken digitaal worden verstuurd, anderzijds doordat men minder tijd heeft / neemt om een goede administratie aan te houden. En het is echt niet moeilijk. Zeven oersaaie en voor de hand liggende tips voor een goede administratie....        

Lees meer