Wanbetalers: niet willen betalen of niet kunnen betalen?

Het niet betalen van een factuur heeft altijd een reden. Het is dan ook van groot belang om deze reden zo snel mogelijk te achterhalen. Om te weten wat er precies speelt en welke oplossing voor de debiteur het beste werkt is één vraag essentieel: hebben we te maken met iemand die niet wil, niet kan of een combinatie van deze twee. Pas als dit helder is, kan de juiste aanpak gekozen worden. Maar hoe bepaal je nu of iemand niet wil betalen of niet kan betalen? En wat is dan de beste manier om de debiteur te helpen? Met dit artikel probeer ik u te helpen bij het beantwoorden van deze vragen.

Lees meer

Vitaliteit van werknemers: ook financieel fit!

Bedrijven investeren steeds vaker geld en tijd om hun werknemers vitaal en gezond te houden. De focus ligt dan voornamelijk op lichamelijke fitheid: sporten, stoelmassages en een gezondheidscheck. Maar hoe zit het eigenlijk met de financiële fitheid van werknemers? Wordt hier ook aandacht aan besteed? Of is dit iets waar we niet zoveel over nadenken.  

Lees meer

Wat is geregeld bij uw overlijden?

Bent u huizenbezitter? Dan is de kans groot dat u een levensverzekering heeft afgesloten. Maar wat gebeurt er als u komt te overlijden? En wat betekent dit voor uw nabestaanden? Betaalt u niet teveel? En past de verzekering nog wel bij uw situatie? Allemaal vragen die u zich geregeld zou moeten stellen. BudgetGemak kan u hierbij helpen. Gewoon door een goed gesprek over de situatie na uw overlijden.

Lees meer

Administratie bijhouden

Steeds meer mensen verliezen het overzicht over hun administratie. Dit komt enerzijds doordat veel zaken digitaal worden verstuurd, anderzijds doordat men minder tijd heeft / neemt om een goede administratie aan te houden. En het is echt niet moeilijk. Zeven oersaaie en voor de hand liggende tips voor een goede administratie....        

Lees meer