Wil jij je eigen bedrijf starten? Dan moeten wij eens kennismaken

Denk je erover na om je eigen bedrijf te starten? Maar weet je niet exact wat er allemaal op je afkomt? Of wordt je afgeschrikt door zaken als administratie en belastingen? Dan is het wellicht een goed idee om daar met ons een keer over te praten. Want wij willen graag dat jij goed voorbereid aan de volgende stap in je carrière begint.


Wat heb je nodig om te starten?

Om een eigen bedrijf te starten heb je in ieder geval een goed idee nodig. En het liefst een idee waarmee je het verschil gaat maken. Want er zijn heel veel mensen net zoals jij die een eigen bedrijf willen starten. Maar wat maakt jou nu die unieke ondernemer met dat geweldige idee? Daar wil ik graag met jou achter komen.


Hoe gaan wij jou helpen?

Zoals aangegeven is het belangrijk dat jij je als ondernemer onderscheidt van de massa. Daarom gaan we met jou een uitgebreid gesprek aan waarin je het vuur aan de schenen wordt gelegd. Waarom wil je dit? Hoe ga je dit doen? Waar ga je dit doen? En niet onbelangrijk; hoeveel tijd ben je bereid erin te stoppen? En er komen nog veel meer vragen. Bijvoorbeeld over de keuze van rechtsvorm. Ga je voor de eenmanszaak (ZZP) of wil je gelijk een B.V. starten? Allemaal keuzes die je moet maken als je gaat starten. Na ons gesprek van ongeveer 2 uur is duidelijk wat jij wil en wat je jouw potentiële klanten kunt bieden. Jouw ondernemingsplan is dan klaar. En dat kunnen wij voor jou keurig op papier zetten.


Wat komt er nog meer in het ondernemingsplan?

Misschien heb je een financiering nodig voor jouw plannen. Dan heb je naast een ijzersterk ondernemingsplan ook een exploitatie- en liquiditeitsoverzicht nodig. Daarmee ga je de financier duidelijk maken waarom je een financiering nodig hebt en hoeveel je nodig hebt. Uit de overzichten komt naar voren dat je die lening ook kunt terugbetalen. Het is dus meer dan een Excel-sheet met mooie cijfertjes die misschien iets te rooskleurig voorgesteld worden. Zeker de eerste drie jaar wordt het aanpakken en mag je blij zijn als je überhaupt winst gaat maken. Je moet dus zorgen dat je een goede financiële buffer hebt.

Het exploitatie- en liquiditeitsoverzicht hoeft niet per sé in een ondernemingsplan opgenomen te worden, maar het is wel verstandig om dit te doen. Het is de financiële ruggegraat van jouw onderneming.


Waarom zou ik een ondernemingsplan laten opstellen?

Dat is een vraag die vaker terugkomt. Kan ik dat niet zelf? Er zijn zoveel voorbeelden op internet te vinden. En er wordt zelfs bij gezegd dat je binnen 25 minuten klaar bent. Dus waarom hulp inschakelen van iemand die al 2 uur allerlei moeilijke vragen stelt?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Het ondernemingsplan is het allerbelangrijkste document van jouw startende onderneming. Het geeft namelijk aan of het slim is om überhaupt te starten. En als je gaat starten welke valkuilen je kunt tegenkomen, waar je als ondernemer aan kunt of zelfs moet werken en of het financieel wel allemaal haalbaar is. Een eigen onderneming is leuk spannend. En zeker als je het heel graag wil, is de kans aanwezig dat je alles net iets te rooskleurig ziet. Dan is het altijd goed om iemand om hulp te vragen. Iemand die hele vervelende en kritische vragen gaat stellen. Maar die eigenlijk maar één doel heeft: jou te laten slagen als ondernemer en je een voorsprong te geven ten opzichte van al die starters die hetzelfde idee hebben, maar minder goed voorbereid het avontuur aangaan.  


Wat zijn de kosten?

Het standaard pakket bestaat uit:

  • een adviesgesprek van ca. 2 uur;

  • het opstellen van een plan voor de administratie en boekhouding;

  • het uitwerken van het ondernemingsplan;

  • het opstellen van een exploitatie- en liquiditeitsbegroting.

Dit starterspakket kost jou éénmalig €496,00 exclusief BTW. Dit is gebaseerd op 8 uur werk in totaal aan een uurtarief van €62,00 exclusief BTW per uur.


Voor aanvullende werkzaamheden, zoals het regelen van zaken rondom arbeidscontracten, het opstellen van Algemene Voorwaarden, contracten enzovoort geldt dat dit op basis van aanvraag gaat. Wij schakelen daar vaak specialisten voor in.